2017. máj 05.

5 ajándékötlet anyák napjára

írta: Scherzer Marcell
5 ajándékötlet anyák napjára

Rohamosan közeledik május első vasárnapja, anyák napja.

Sokan előre készülnek, és már pontosan tudják hogy mit adnak ajándékba… Még többen viszont ma vagy holnap kapkodnak ajándékért (köztük én is). Ha te ebbe a kategóriába tartozol, neked szól elsősorban ez a cikk!

 

  1. Virág

A virág ugyan kicsit snassz, viszont még mindig hatásos! Hiába mondja édesanyád, hogy nem szeretne semmit kapni vagy hogy utálja a virágokat – minden nő szereti a virágot. Gesztus szintjén mindenképp. Ha nincs jobb ötleted, irány a legközelebbi virágos! Egy fontos kitétel : Ne a legközelebb Tesco-ban vagy az aluljáróban vedd meg, ha szeretnéd hogy ne hervadjon el holnapra…

  1. Csoki

Úgy gondoltam az elején ellövöm a sztenderd dolgokat. Persze a csokiból is lehet személyeset varázsolni, hiszen ha valaki szereti annak van kedvence is… Remélem érted! Persze ha épp fogyókúrázik, akkor nem a legjobb ajándék – de egyébként bátran nyúlnék ehhez az ötlethez… De vigyázz! A Milka ilyen alkalmakkor már kevés, valamilyen holland vagy belga édességet ajánlanék erre a napra! Így ő is örülni fog, és még hosszú hetekig emlegeti a finom brüsszeli csokit amit Tőled kapott!

  1. Fürdősó

Kevésbé átlagos ajándék. A nők többsége imád időzni a fürdőkádban – ha teheti akár órákig. Persze ha nincs kádja, akkor ez az ajándék kilőve. Különösen jó lehet olyan anyukáknak, akik szeretik a sóbarlangokat, gyógyfürdőket, wellness szállodákat.

  1. Élmény

Az élmény MINDIG jó ajándék! A 21. században sokan hajlamosak túlzott értéket tulajdonítani a tárgyaknak, pedig valójában az élmények tesznek minket azzá, akik vagyunk. Az élmény sokféle lehet, a lényeg hogy valami olyan helyzetbe hozza a meglepettet, amilyenbe nem gyakran kerül:
- Ha régen voltatok étterembe, vidd el egy jót vacsorázni
- A színházjegy tökéletes mindenkinek, nem csak műkedvelőknek. Nézzétek meg a Marie Antoinette előadást!
- Mozi is jó ajándék lehet, ráadásul vannak bármire felhasználható „ajándékjegyek’” is.
- Adrenalindúsabb programok: Falmászás, Siklóernyőzés, Bowling, Gokart stb.

  1. Könyv

Nem nagy meglepetés, nagy könyv rajongó vagyok – ezért  az első helyen egyértelmű volt, hogy a könyv fog szerepelni… Arra is gondolhatsz, hogy erre építettem az egész cikket – és nem tévedsz nagyot! A könyves rész volt meg először J. Térjünk a lényegre: A könyv mindenkinek jó ajándék! Van olyan jó regény is, amit az olvasni utáló is néhány óra alatt felfal… Annyira izgalmas, hogy le se tudja tenni a kezéből! Szedjük ketté a könyv kérdést:

a, Ha édesanyád kevesebbet olvas, vagy szeret olvasni de nem érdekli a vállalkozások világa

Ebben az esetben egyértelmű melyik könyv való neki: Van egy szuper izgalmas krimi, Agatha Christie 10 kicsi néger című írása. Ez kötelező olvasmány minden korosztálynak 14 felett, olyan könyv amit tényleg nem bírsz letenni. Szuper ajándék lesz, bármilyen típus is édesanyád: Meg fogja köszönni az élményt...

b, Ha édesanyád szokott olvasni, és érdekli a vállalkozások világa

Ebben az esetben a választásom Tim Ferry 4 órás munkahét című könyvére esett. Ennek az oka egyértelmű: Rengeteg értékes gondolatot és tapasztalatot kaphat belőle az olvasó. A könyv nem az alkalmazotti lét ellen, hanem a vállalkozói lét mellett hoz fel érveket – fejezetről fejezetre bemutatva hogy megéri… Jó választás édesanyádnak a könyv, ha igaz legalább az egyik állítás rá:
- Vállalkozó vagy érdekli a vállalkozások világa
- Olvassa a Forbest
- Nyitott az újdonságokra
- Érdekli a befeketések világa

Szólj hozzá