2017. jún 13.

Musical.ly - A legújabb őrület

írta: Scherzer Marcell
Musical.ly - A legújabb őrület

Ahogy ígértem, minden héten jönni fogok 1-1 applikáció teszttel. 

Erre a hétre a Musical.ly jutott, ami meghódítja lassan a tizenévesek telefonját...  

Mi az a Musical.ly?

A Musical.ly az egyik legújabb - és legnagyobb potenciállal rendelkező - social media platform. Az amerikai gyerekek már egy éve rá voltak kattanva a Musical.ly alkalmazásra, Magyarországra körülbelül mostanra jutott el...

A Musical.ly lényege, hogy rövid zenés videókat készíthetsz, megoszthatod őket, és megnézheted másokét - ezt írják a weboldalon egyébként. Két fajta videót látni leginkább az appban: Az egyikben a szereplő tátog és különböző - néha értelmezhetetlen - mozdulatokat tesz a zenére, szóval táncol. A másikban pedig szimplán csak valamilyen cselekmény történik, és zene van alatta. 

image1.PNG

 

Mások videóját...

- Megnézheted
- Kedvelheted
- Kommentelheted
- Megoszthatod Instán, FB-n, Twitteren, E-mailben, vagy SMS-ben is.
- Felkérheted a szerzőt duettre, vagy beszélgethetsz vele...

image2.PNG

Használat

Rengeteg zene található a Musical.ly-ben, de saját zenét is használhatsz a telefonodról. A lényeg: Fogd a telefonod, állítsd be a zenét - és kezdd el venni magad! 

Különböző kereséseket csinálhatsz, mint például a népszerű vagy rap kategóriákra is rámehetsz.

A videók hashtagek segítségével terjednek, hasonlóan mint az instagramon a képek és videók. 

Korhatár

Érdekes, hogy az app egyébként korhatáros - 13 éves kor alatt nem használható. Az általános iskolások azonban nem zavartatják magukat, ez könnyen átjátszható - akár csak a Facebook rendszere. 

Nem mondom, hogy nem való 7-10 éveseknek az app, de ha a gyereked vagy húgod a kezébe veszi... Néha nézz rá kiket követ, és mit csinál rajta. Jobb a békesség. 

Üzleti lehetőség

A magyar felhasználók száma még csak növekszik, de van olyan magyar lány már akinek több tízezer követője, és lassan 2 millió like-ja is van. Érdemes még most kipróbálnod az appot, hogy tisztában legyél a használatával amikor hirtelen megindul itthon is a népszerűsége... 

image3.PNG

Szólj hozzá