2017. júl 12.

Új telefon, régi névjegyek, telefonszámok, sms-ek... Mit tegyél, hogy gyorsan átkerüljenek?

írta: Scherzer Marcell
Új telefon, régi névjegyek, telefonszámok, sms-ek... Mit tegyél, hogy gyorsan átkerüljenek?

Épp most készülsz új telefont venni, esetleg már megvetted? Van több száz telefonszámod, vagy SMS-ed, amik emléket és értéket jelentenek Neked?

Nézzük meg, hogyan másolhatod át a régi adataidat az új telefonodra...

smartphone-1894723_1920.jpg

 

1. A hagyományos megoldás (Telefonszámok) 

Nem hagyhatom ki a hagyományos megoldást sem ebből a listából. Ez a legegyszerűbb, ugyanakkor leghosszabb és néha idegőrlő megoldás is: Fogd a régi telefont és az újat egymás mellett, és másold át egyesével a telefonszámokat az egyik mobilról a másikra. 

Na persze ez akkor jó lehet, ha van 1000 telefonszámod, és úgy döntesz ideje szortírozni... De gondolj bele, mennyi ideig fog ez így tartani.... Megéri? Nem annyira...

2. Egy egyszerű ötlet az SMS-ekhez 

Neked is vannak olyan SMS-eid, üzeneteid amik fontosak? Ha nem vagy egy nagy tech guru, viszont okos telefonod van: Ideje screenshotokat készítened róla. Ezeket küldd el magadnak e-mailben (vagy tedd át a gépedre ha androidos telefonod van), és kész is vagy. 

3. Tönkrement régi telefon esetén

Ha tönkrement a régi telefonod, akkor mindenképp az első dolgod az lesz hogy csináltasd meg. Anélkül lehetetlen, hogy bárki adatokat tudjon leszedni róla (még egy profi sem, mint az Emlékmentő.com csapata - viszont ők tudnak ajánlani jó szervizt első lépésnek). 

4. Bízd profikra!

Kevés az időd, vagy csak nem értesz hozzá? Nem egyszerű leszedni minden fontos adatot egy telefonról, szerencsére. Én például legutóbb régi androidos telefonom cseréltem le és váltottam iPhone-ra. Nem volt egyszerű váltás, ráadásul rengeteg névjegy volt a telefonomban (ügyfelek péládul). Először próbálkoztam kézzel átvinni mindent, aztán inkább az Emlékmentőre bíztam a dolgot - mégis csak ők a profik az ilyesmiben. 

Van egy régi telefonod, vagy épp most szeretnél váltani? Sok rajta az adat, a fontos infó? Kattints az Emlékmentő.com weboldalára, és nézd meg miben tudnak segíteni...

Szólj hozzá

mobil apple telefon iphone emlékek android mentés