2017. júl 17.

Applikáció teszt - Scanbot, a scanner app

írta: Scherzer Marcell
Applikáció teszt - Scanbot, a scanner app

Veled is volt már olyan, hogy valamit gyorsan be kell szkennelni, de nincs is szkennered? Ilyenkor hirtelen hova fordulsz? Én vagy befotózom telefonnal, vagy megkérem az egyik rokont, hogy a munkahelyén tegye meg... Ilyenkor azonban eltelik 1-2 nap is mire meg van a kívánt fájl...

A Scanbotot pont erre találták ki. Nézzük meg, hogyan működik (IOS-en)...

image1_2.PNG


Mint a legtöbb hasznos alkalmazásnak, a Scanbotnak is van ingyenes és fizetős verziója is. Szerencsére az ingyenessel is lehet Scannelni, nyilván a fizetős több dologra képes ahogy láthatod is..

image4_1.PNG

Elő is kerestem gyorsan egy adag régebbi egyetemi jegyzetet... Nézzük, hogy hogyan funkcionál a Scanbot ingyenes verziója!

image7_1.PNG

image13.PNG

image12.JPG

 

Ha igazán jó szkenner appot keresel akkor biztos, hogy megtaláltad! Előnye a sima "befotózással" szemben, hogy itt körbevágja a dokumentumot egyből automatikusan, nem kell vele még számítógépen szívni egy képszerkesztő programban. 

Persze minőségben nem különbözik a fotótól (ez egyértelmű is, hiszen ugyanúgy a telefonod fényképezőgépével készül). Tehát ezt az alkalmazást csak akkor tudod igazán jól használni, ha a telefonod amúgy is nagyon szép képeket készít.

Az ingyenes verzió hátránya, hogy csak 1-1 oldalas dokumentumokat tudsz vele szkennelni, tehát egy több száz oldalas könyvhöz vagy szerződéshez nem ajánlom, az csak macera. 

A Scanbot árai nem olyan elrettentőek, főleg hogy a legtöbb hasonló szolgáltatással ellentétben nem havi, hanem egyszer díjat kérnek a szkennerért csupán. Ha komoly szerződéseket szeretnél szkennelni, akkor azt ajánlom maradj a régi módszernél, viszont ha könyveket, vagy jegyzeteket, esetleg más dokumentumokat saját célra... Akkor a Scanbotot neked találták ki!

Ha tetszett, tarts velem a jövő heti Applikáció teszten is: Read IT Facebook

További képek: 

Szólj hozzá

mobil apple telefon iphone android applikáció