2017. júl 19.

Nyílt levél minden fiatalnak az olvasásról

írta: Scherzer Marcell
Nyílt levél minden fiatalnak az olvasásról

NE olvasd el, ha nem állsz készen az igazságra... NE olvasd el, ha már mindent elértél amire vágytál az életben... 
Akkor pláne NE olvasd el, ha minden napod úgy telik ahogy szeretnéd...

 

 pexels-photo-211291.jpeg

Napról napra egyre kevesebb olyan embert látni az utcán, buszon, villamoson aki olvas. A többség az okostelefonját bújja, játszik, beszélget az egyik közösségi oldalon vagy épp filmet néz. Ne érts félre, velem is előfordul hogy előveszem a telefonom, viszont nem 2 percenként, hogy "vajon történt e valami a legnagyobb közösségi oldalon... Minden bizonnyal Te is tisztában vagy vele, hogy nem történt semmi világmegváltó az elmúlt két percben.

Hasonló érzés kelt hatalmába, amikor a hűtőt nyitogatod... "Vajon történt valami változás?" Minden bizonnyal tudod, hogy nem - de mire ezt végiggondolnád már újra kinyitottad a fridzsidert - hátha.

 foodiesfeed_com_vegetables-in-a-fridge.jpg

Most, hogy szembesültél kicsit a valósággal, eszedbe juthat... "Oké, valamilyen szinten igazad van... De mit kellene tennem?"

Arra szeretnélek rávezetni, hogy a mobilnyomkodáson kívül van egyéb tevékenység is a metrón. Hogy nem kell azzal estéknek eltelnie, hogy a legújabb sorozatokat nézed. Hogy a Facebook tekergetésnél tudok egy jobb esti programot Neked! 

Mikor olvastál utoljára végig egy könyvet?

Ha a válasz "nem tudom", vagy épp a Nyugat Római Birodalom bukása idején (476) - olvass tovább! 

[Ha szoktál olvasni, akkor is van Neked mondandóm! ]

Miben segíthet a könyvolvasás? 

1. Írásbeli kommunikációban, mert fejleszti a szókincsed
2. Szóban is jobban meg tudod értetni magad, hasonló okok miatt
3. Fejleszti a fantáziát, ami nem csak a gyerekeknél fontos. Jobb ötleteid lesznek...
4. Tágítja a világnézeteidet 
5. Végül, de nem utolsó sorban: A tematikus könyvekből rengeteget lehet tanulni (mint azt tesszük az üzleti könyvekkel folyamatosan a blogon)

Szeretném, ha idén nyáron még elolvasnál egy könyvet!

Egy átlagos könyvet elolvasni nagyjából 10 óráig tart, ez azt jelenti, hogy a nyár hátralévő részében naponta 14 percet kell olvasnod. Ez az az idő, amikor várod a buszt reggelente, mert késik. Amikor vársz, hogy az órád kezdődjön. Ennyi idő alatt jutsz el az Oktogontól a Corvin negyedig villamossal. Ez az idő nagyjából tizede annak, amit az átlag magyar Facebook tekergetéssel tölt naponta. 

"Oké, de mit olvassak? Melyik könyv fog biztosan lekötni?"

Ez egy jó kérdés, és mivel nem ismerlek nem is tudhatom biztosan. Ha inkább az izgalmasabb, érdekesebb sztorikat szereted, és nem rettensz vissza a gyilkosságoktól, ezt a regényt ajánlanám:

Agatha Christie - 10 kicsi néger

10 egymásnak teljesen ismeretlen embert meghívnak egy lakatlan szigetre... Bár nem tudják, de egy dolog mindannyiukban közös: Van titkolnivalójuk... Aztán a vacsora után elkezdenek hullni a fejek, a pánik pedig eluralkodik. Tízen mennek, mennyien jönnek vissza?

 

Ha pedig érdekelnek az üzletiesebb tartalmak is, de szórakozni szeretnél közben, olvasd el a Véletlenül milliárdos című könyvet:

Zuckerberg csőbe húzta az egyik legjobb barátját?

[ Bár most savaztam egy kicsit a Facebook -ot, de azért van pozitív oldala is. Igazából én szeretem, mert ott tudom megmutatni Neked az új cikkeim (ha bekövetsz, Read It FB ), és rengeteg baráttal tudom ott tartani a kapcsolatot (meg ügyfelekkel persze). Jó dolog a Facebook, csak könnyen a rabságába ejt. ]

Zuckerberg tényleg átverte legjobb barátját, és fokozatosan kirakta a Facebook vállalkozásból? Miért tett ilyet? Kiderül a "Véletlenül Milliárdos" című könyvből... Mindenképp ajánlom, érdekes sztori!

 

Ha egyetértesz vele, küldd el egy barátodnak is! 

Szólj hozzá

mobil telefon facebook nyílt levél fiatalok könyvek agatha christie üzleti könyvek