2017. aug 23.

3 Tökéletes ajándék a nagyinak (vagy akár nagypapának)

írta: Scherzer Marcell
3 Tökéletes ajándék a nagyinak (vagy akár nagypapának)

Az egyik barátommal beszélgettünk, hogy mit adhatna a nagymamának névnapra - mert közeleg a 30.-a, Rózsa névnap. Nézzük meg, mi az a 3 dolog ami eszünkbe jutott...

Képtalálat a következőre: „grandma”

 

Az idősebbek teljesen más dolgokat szeretnek mint mi, ezért nekik mindig nehezebb ajándékot venni. Én is minden évben bajban vagyok, amikor a 90 felett járó dédnagymamának próbálok ajándékot venni. Persze néha szüksége van valamire, például egy jó mamuszra tavaly, de általában ennél többet kell gondolkoznom. 

3 dolog is eszünkbe jutott, ami elég univerzális ajándék - Te is felhasználhatod, amikor a nagyit szeretnéd meglepni!
(A 3. a legjobb ötlet!)

1. Virág

 

Kicsit snassz ajándéknak gondolhatod, de valójában nem az. A virágot minden nő szereti, különösen az idősebbek. Lehet csokor is, de az élő virág még jobb. Az emlékeztetni fogja mindig, hogy tőled kapta, ráadásul gondozni kell... Elfoglalja magát vele. Van olyan, amit napi szinten meg kell locsolni.

Fontos: Olyan virágot vegyél, ami a környezetéhez illik. Ha például lakásban lakik, nem ugyanazok a lehetőségek mintha házban. Lakásba olyan virágot kell venni, ami bírja a szoba-hőmérsékletet (sőt, kicsit melegebbet is, a nagyik szeretnek jól befűteni. 

 

2. Egy szép fénykép bekeretezve

 

Mindenki szereti az emlékeket - biztos Neked is van közös fényképed a Nagyival. Lehet, hogy ketten vagytok rajta de az is hogy az egész család. Igazából itt mindegy is. Hívass elő egy fényképet szép nagy méretben, majd irány az IKEA (de akár a Media Markt is jó), és vegyél egy hozzá passzoló keretet!

A Nagymama imádni fogja, és biztos hogy nagyon hamar ki fog kerülni a falra...

3. Egy régi fénykép felújítása - kiszínezése 

 

A legtöbb ember féltve őrzi a régi emlékeit... Nem is csoda, hiszen azok az idők már elmúltak, és így lehet őket a legjobban felidézni. Nekünk is vannak otthon például régi fényképeink, fekete fehérek vagy olyan amire ráférne már egy felújítás...

Ez egy tökéletes ajándék lenne a nagymamának! Lepd meg, én így csinálnám:

1. Amíg kimegy mosdóba gyorsan előveszed a régi albumjait és kölcsönveszel belőle egyet, amit féltve őriz.... Fontos: Olyan emlék legyen, amiről még mindig beszél, emlegeti. - Így egész biztosan meg fog hatódni.

2. Vannak olyan helyek Budapesten, ahol régi fekete-fehér fényképekből készítenek gyönyörű színeset. Olyan, mintha csak ma készítették volna (de biztos nem olyan, mintha 40 éves lenne). 

3. Találtam egy tökéletes helyet erre, az Emlékmentő csapata nagyon szépen újít fel régi fényképeket, ráadásul most augusztus 31.-ig a fényképeket ingyen nyomtatják ki, ha náluk hozod rendbe. ->Kattints további infókért: Fénykép kiszínezése

4. Vidd be a képet az Emlékmentőhöz a Nyugati pályaudvarnál és 7-14 napon belül kész is lesz!

 

Kép: Mix949

 

Szólj hozzá

család ajándék emlékek ötlet fénykép felújítás nagymama ajándékötlet szponzorált fénykép színezés emlékmentő.com