2017. okt 03.

Szertár [Podcast ajánló - vélemény]

írta: Scherzer Marcell
Szertár [Podcast ajánló - vélemény]

Tudományos Podcast minden csütörtökön... Miről szól és mikor érdemes hallgatnod?

 

 

 

Ismered a Szertár podcastját? Minden csütörtökön hoznak egy órás beszélgetést. Van hogy interjúznak, máskor pedig csak ketten beszélgetnek különböző műszaki témákról - de van, hogy kitekintenek egy idegenebb topikot vesznek elő, mint a Wolf Gáborral készített interjú.

Több mint 70 rész

 

Eddig több mint 70 rész jelent meg a Szertár Podcast csatornáin, és ez minden csütörtökön bővül. A Srácok egyszerűen képtelenek kifogyni a témákból, ráadásul ezekből a hanganyagokból a szórakozáson kívül rengeteget is lehet tanulni. 

 

Kifogyhatatlan témák

 

A Szertáros srácoknak nehéz lenne kifogyni a témából, ugyanis nincs egy általános témájuk. Illetve van, de az a tudomány, amit érdekesen próbálnak bemutatni. 

Ha végiggondolod akkor szinte arról beszélnek amiről szeretnének. Na persze, olyan témákat fognak csak elővenni, ami másokat is érdekel - de a lényeg, hogy nem szűkölködnek a mondanivalóban.

Állatorvosoktól egészen a marketingig arról beszélnek (és arra hívnak vendéget), amire/amiről szeretnének. 

 

Tanulás lehetősége

 

Hallottam már pár részt a Szertár podcastból, de mielőtt ezt a cikket megírtam volna, belehallgattam még legalább 5-10 epizódba. Ekkor tudatosult bennem, hogy mennyit lehet tanulni ebből a Podcastból...

Van a lakhelyem közelében egy passzív ház, ami mellett gyakran elmegyek - viszont sosem tudtam mi az. Mindig felmerül bennem a kérdés, aztán mindig el is felejtem. Elég volt az egyik epizódból 3 percet meghallgatni, amiből megtudtam a válasz.

(A passzív ház egy energiatakarékos ház. Wiki: "A passzívház olyan épület, amelyben a kényelmes hőmérséklet fenntartása (ISO 7730) megoldható kizárólag a levegő frissen tartásához (DIN 1946) megmozgatott légtömeg utánfűtésével vagy utánhűtésével, további levegő visszaforgatása nélkül."

Passzívház Darmstadtban. Kép: Wikipedia

 

Itt hallgathatod:

 

 

 

Szólj hozzá