2017. júl 21.

Így vettem részt a 3millioforint.hu projektben

írta: Scherzer Marcell
Így vettem részt a 3millioforint.hu projektben

Biztos hallottál már internetes sikersztorikat, PSY például 700 milliót keresett a Gangnam style című számával...

Viszont ez egy magyar példa lesz, ráadásul nagyon friss sztori. Nézzük meg, hogyan segítettem a 3millioforint.hu projekt levezénylésében

 

Előzmények

Március óta dolgozom a Minner.hu gazdasági portálnál (is), több mint 10 cikkem megjelent azóta ott, de például marketingben is segítek. Ezt azért fontos tudnod, mert a projektet Mándó Milánnal a Minner.hu alapítójának vezetésével vittük véghez.

A 3millioforint.hu weboldalon a hirdetők a pixeleket vásárolhatják meg cégüknek

A projekt

Ismered a milliondollarhomepage ötletét? Egy amerikai srác hozta létre a weboldalt, ahol 1 dollárért lehetett vásárolni egy pixelnyi reklámhelyet. A weboldal megtelt mire kettőt pislogtak az emberek. A srác alapvetően az egyetemi tandíjára gyűjtött pénzt, na persze ezek után nem fejezte be. (Nem akarta átverni az embereket, így alakult). Azóta több vállalkozásba belefogott. Hiába már több mint 10 éves oldal, a forgalma folyamatos - pont azért, mint amit itt olvashatsz most. Több újságíró, blogger ír róla még mindig, és az emberek kíváncsiak rá.

Egyébként itt találod a weboldalt: Milliondollarhomepage

Régi projekt új köntösbe öltöztetve

Sokan próbálták azóta megvalósítani a projektet, több kevesebb sikerrel (inkább kevesebbel). Persze ez az ötlet elsőre ütött nagyot, és a másolók általában ugyanazt a koncepciót próbálták véghez vinni - Milán viszont csavart rajta egyet:

A weboldal neve 3millioforint.hu lett, és a reklámhelyek nagy része már foglalt. Az izgalmas ötlet és kivitelezés nagyon tetszett a vállalkozóknak...

A reklámozók nem csak a reklámhelyet kapják a minimum 30 ezer forintos díjért, hanem egy cikket is a weboldalon - amit aztán Facebook hirdetésekkel reklámozunk. Ezen kívül támogatjuk a befolyt összegből az UP centert közösségi irodát, ami fiatalok oktatásában is segít (alapítványi alapon működik).

Milánnak segítettem például a cikkeket megírni, és a kapcsolatot is tartottam a cégvezetőkkel...

A gyorsan jött sikerről már elég sok blogon és weboldalon jelent meg cikk, ami szintén jó a reklámozóknak - hiszen így többen kattintanak az ő hirdetéseikre is, és elolvassák a róluk készült cikkeket.

Tehát...

  • Megéri a reklámozóknak, mert a gerillamarketing módszerével már több médiaportálra és bejutott a kezdeményezés, sokan hallottak róla...
  • Az amerikai projekttel ellentétben mi értéket adunk a reklámozóknak. Kapnak egy remek "3 tanács..." sémájú cikket, amivel még értéket is adunk az olvasóknak és "must read" lesz belőle. 
  • Az oldal hosszú időn keresztül megmarad még...
  • Az oldal bekerül Mándó Milán a Minner.hu alapítója könyvébe is. Nem véletlen, büszke az ötletére... :) 

Van még hely?

Már csak néhány hely maradt az oldalon, nézz rá: 3millioforint.hu

Szólj hozzá

marketing érdekes üzlet siker pénz