2017. aug 15.

Hogyan használd Dan Kennedy üzleti guru könyvét (akár magánemberként is)...

írta: Scherzer Marcell
Hogyan használd Dan Kennedy üzleti guru könyvét (akár magánemberként is)...

Dan Kennedy amerikai marketingguru egyik könyvét nyálaztam át az utóbbi napokban, és meg kell valljam nagyon tetszett. Nézzük meg, miért lesz hasznos Neked egy ilyen könyv (nem csak a marketing miatt)

Ismétlés a tudás anyja

Bár a többségével a leírtaknak eddig is tisztában voltam (online marketinges múlt, jelen és jövő), de Dan Kennedy könyve nagyon inspiráló volt, ráadásul mint mondják: Ismétlés a tudás anyja...

Az írásából hamar kiderül, hogy elég magabiztosan mozog a marketing területén, és érti is amit beszél. Száraz elmélet helyett tele van gyakorlati példákkal a könyv

De ki az a Dan Kennedy?

Egyik cikkemben írtam már, hogy Dan Kennedy az amerikai Wolf Gábor (vagy Wolf Gábor a magyar Dan Kennedy? Nézőpont kérdése...). 

Dan Kennedy stratégiai tanácsadó, üzleti mentor, marketing tanácsadó, coach és nem utolsó sorban elég sok könyv szerzője. Kennedy nem végzett egyetemet sem főiskolát, viszont az élet iskoláját elég szorgalmasan kijárta. Jó néhány könyve kijött magyarul is, mindenképp ajánlom őket (ígérem lesz link a cikk alján, de előbb érjünk a gondolat végére)

Egy dologra vigyázz: Kennedy könyveit 2010 környékén adták ki, tehát nem a legfrissebbek (erre egyébként ő is felhívja a figyelmet a könyvben). A tanácsait sokkal inkább vedd stratégiai tanácsnak mint taktikainak. Lehet, hogy az elgondolás sosem évül el, de a végrehajtás módja változik. (Akkoriban a vállalatok többsége még nem hirdetett a Facebook -on, most meg igen)

Hogyan használd a tanácsait?

 

Nézzük meg hogyan használd Dan Kennedy tanácsait, akár magánemberként is...

 

Fordítsd le a saját példádra

Egy jó szakértő mint Dan Kennedy példákon keresztül próbálja megértetni veled az üzenetét (tanításait), ahelyett hogy csak nyersen átadná az információt - mondhatnánk, hogy még ki is süti Neked. De ez nem azt jelenti, hogy ezt a tanácsot szó szerint kell venned. Gondolkodj rajta, rágd meg, és használd fel a Te kontextusodban. Lehet, hogy

  • Teljesen más piacon vagy
  • Más a gazdasági helyzet éppen
  • Nem is létezik már az adott technika (vagy nem menő)

Magánemberként így tudod felhasználni

Dan Kennedy könyvének egyik fejezete: A megfelelő üzenet. Ebben azt taglalja, hogy a megfelelő üzenet nélkül a piacod nem fogja érteni hogy mit is szeretnél.

Ugyanez igaz magánemberként is. Először tisztázd magadban, hogy hova is szeretnél eljutni TE magad. Így lehetsz hiteles magad és mások előtt is. Attól még, hogy XY önfejlesztő guru azt mondja, hogy ettől lehetsz boldog... Nos lehet, hogy Te pont nem az ő életére vágysz (direkt név nélkül, nem szeretnék megsérteni senkit).

Persze az irány lehet jó amit diktál, de fordítsd le a saját életedre!

 

Könyvei: Dan Kennedy összes magyarra fordított könyve

Ez a cikk is érdekelhet: Így adnék el Neked postai levélben

Szólj hozzá

marketing ajánló könyvek könyv ajánló könyv értékelő Dan Kennedy